Hendrik

Hendrik

Hendrik is een Nederlands autonoom beeldend kunstenaar.

De stijl van zijn werk wordt omschreven als dromerig. Het nodigt je uit om in te verdwalen, om alles om je heen even te vergeten en je te laten meenemen in zijn droomwerelden.

De mystieke elementen in zijn werk prikkelen je zintuigen. Eenmaal in zijn verstilde wereld ontvouwt zich voor ieder persoonlijk een eigen individuele beleving. Soms perfect in balans dan weer onstuimig wild kwetsbaar en ingetogen.

De kunstwerken van Hendrik hebben vaak een intuïtieve basis. Door een langdurige intensieve relatie met de schilderkunst is een uitzonderlijke virtuositeit ontstaan. In het proces van totstandkoming wat maanden in beslag neemt, vormt zich de uiteindelijk imaginaire wereld. Waarvan de oorsprong met grote regelmaat is terug te voeren naar de vele reizen en ontmoetingen in werelden waarin alles anders is. En natuurlijk zijn daarbij weerstanden en andere meningen maar vooral ook nieuwe ontdekkingen met verrassende keuzes. Het is een evoluerend spel met vormen en kleuren licht, donker, schaduw en diepte. In zijn werk bestudeert Hendrik uitgebreid de spanning en vervreemding in de compositie evenals de gelaagdheid van een schilderij.

De wonderlijke kleurencombinaties en eigenwijze vormgeving worden meermaals vergeleken met een intens muziekstuk. Als een meeslepende dans in een broeierige sfeer neemt het je mee. Voel de beweging van de penselen de toetsen welke zijn aangeraakt.

Door de eigen innerlijke spiegels van de kijker wordt de onwerkelijke werkelijkheid zichtbaar in de beeldvorming van de beschouwer.

Het werk van Hendrik bevindt zich in particuliere collecties.